A Puigdemont després del 4 d’octubre

Ja no m’hi puc estar de deixar de formar part.

Si no hi ha cap bàndol que em representi, crearé el meu.

A vosaltres, que penseu.

He destripat el discurs del president i l’he comentat per frases que m’han cridat l’atenció. Passeu-ho:

1a frase) El poble de Catalunya no està unit. Està fragmentat i ho has accelerat tú. En tens culpa
2ona frase) Els valors de la democràcia…Ja estàs utilitzant la protesta contra la violència policial. Volem votar? Potser sí però les votacions no es fan de la manera que les vas fer.
3era frase) Fraternitat en que Catalunya afronta els seus reptes nacionals…Ja tornes a fer servir la protesta contra la violència de la policia per dir que tots aquells eren nacionalistes.
4a frase) Càrregues policials injustificables….Doncs mira, no estic d’acord. Tot i no estar a favor de les càrregues policials, les úniques persones allà que estaben complint la llei eren les forces policials que complien un mandat judicial. La resta, en aquell moment, no estaven complint la llei. I sí, la policia reparteix si estàs impedint la seva feina. És la primera vegada que això li passa a gent que està asseguda fent resistència i oposant-se a la labor policial? NO. Per tant, anar de víctima sí em sembla injustificable. Ho sento molt per qui va rebre. Jo he estat en manifestacions i m’ha tocat còrrer. La policia lamentablement ha de fer el que diu la llei. Has sigut tú qui ha enganyat a la gent i has volgut, fent que els mossos no fessin la seva feina, fer aparèixer les forces policials espanyoles com a culpables. Quan tú, saps molt bé què és el que fa la policia.
Us deixo un enllaç perquè reflexioneu: https://www.youtube.com/watch?v=xNiYxjZXCfw
i unes actuacions policials:
http://cadenaser.com/ser/2011/05/27/espana/1306453815_850215.html
https://www.youtube.com/watch?v=1ybOEdXKIz8
https://www.youtube.com/watch?v=3iPOYgk_Su0

O sigui, que era força ingenu pensar que no hi hauria tomatada per a tothom.
Sr. Puigdemont: no es pot enganyar així a la gent.

5ª frase) Amb civisme i en pau:
Civisme: Comportament respectuós del ciutadà amb les normes de convivència pública

Doncs, lamentablement amb tots els meus respectes, els ciutadans que allà hi eren, no les estaven complint.

6a frase) Està forts en aquesta actitud…quina? la de desafiar les normes de convivència i a les lleis de l’estat i que siguin ells els que les incompleixin? Què fas, com el senyor Jonqueres que no firma els papers i pringa la secretària?

7a frase) No deixeu que ens ho malbaratin…els que ens voldrien d’una altre manera…o sigui, que no promociones els bàndols?

8a frase) Hi ha qui preten presentar la reivindicació catalana com una cosa il.legítima, ilegal i criminal..que tot s’hi val per impedir que un poble es pugui expresar…NO és il.legítim, ni ilegal la reivindicació però sí, com ho estàs fent. I ho saps. El que passa és que és molt populista dir que l’enemic no ens deixa fer això. Tant de bó puguessim tindre unes votacions de veritat. No l’estafa que vas montar. Els ciutadans, van deixar clara la seva intenció de votar i me n’alegro però aquestes votacions no poden ser vàlides com es van fer. Ho saps. Tampoc s’hi val tot perquè el poble s’expressi. I per cert, d’expressar-nos per les retallades amb urnes? De com repartim els calers? Tots els calers cap a Barcelona,no? aquí som més gent! Deixa els pobles de Girona, home! La indústria està aquí! Un tros del 3% no em toca? ho votem?

9a frase) Seguim un camí marcat democràticament pels ciutadans…de debó??? com vau fer les votacions….quina barra president!!!

10a frase) El compromiso de los ciudadanos españoles con las demandas de los catalanes. No, president: No és amb les demandes dels catalans és perquè les càrregues policials van ser fastigoses i es podia haver resolt el tema sense aquests incidents. Sense portar-ho a on ho has portat. I no, no recolcen la teva deriva independent. Prefereixen que es voti bé a que es facin així les coses i hi hagi gent inocent que pateixi les teves mentides i la repressió policial que legitimament poden fer servir. Però com a tots, ens dóna fàstic. I no, no només tots som el teu poble si no que, a més, els espanyols també volen la independència…per favor….el poble espanyol també vol les votacions en pau i convivència. És tot.

11a frase) Explicar mejor lo que ocurre en Catalunya con visiones más ponderadas. Estem d’acord en que el PP no és el millor govern per Catalunya. Que ens ha fotut l’Estatut amb articles inconstitucionals dels que estàvem avisatsamb recursos al constitucional. Però sí, hem d’explicar que vosté vol declarar la independència unilateralment quan més vots estaba guanyant ERC. Quina pressa hi havia per accelerar aquest procès? Quines raons amagades hi han per fer consults ilegals i montat aquest “Sarao”? Calia per ser majoria en unes possibles futures eleccions? És nomès estratègia? Doncs aneu a cagar la merda dels polítics!

12a frase) …que llegaran a entender un problema político que sabemos que es complejo. I ara ho has deixat la mar de senzillet, oi?

13a frase) Somos un pueblo que no tiene ningún problema con las identidades, las nacionalidades…De debò, president? Per això anem a la indepèndencia? perquè no tenim cap problema amb les nacionalitats? Per això no s’accepta una bandera d’Espanya als ajuntaments? No hi ha cap problema i no tenim cap problema amb cap nacionalitat excepte la de les forces d’ocupació, oi? Forces que són al seu estat, a la seva nació però són forces d’ocupació… I no tenim cap problema…Espera, que ara els hi explico.

14a frase) que quiere seguir contribuyendo al estado español…però no ens ànem? Com contribuirem?

15a frase) El missatge del rei no el podem compartir ni acceptar…Sí es va lluir. Completament d’acord en que es va dirigir a una part de la població i que no va fer cap referència als ferits del dia del suposat referèndum. Però sí estic d’acord amb el fill del monarca que ens va imposar Franco, en que el que està fent vosté no té cabuda de la manera que ho està fent. No és la manera. I sí, les formes importen.

16a frase) Ignoren els milions de catalans que no pensem com ells. Completament d’acord. Ells ignoren els catalans que volen votar sí a la independència i vosté ignora els milions de catalans que van votar NO en les soposades eleccions plebiscitàries. Què dolentot que és el Rei d’Espanya i què bó i comprensiu que és vosté! Per favor….cap dels dos té raó.

17a frase) Els catalans han estat víctimes d’una violència policial que ha glaçat el cor a mig món…Sí. Jo vaig plorar pels amics que allà hi eren, perquè els vas enganyar dient que no hi hauria violència quan els vas exposar a fer resistència en contra de la policia. Per això vaig plorar i per la situació que has creat. No ho oblidi, President. I li reitero que no estic en cap moment d’acord amb la càrrega policial. Vosté és responsable. I si la cosa empitjora, ho continuarà sent.

Vivim en on oasi de pau, una anomàlia en el món. Tenim la sort d’haver nascut aquí de casualitat, a Catalunya, a Europa, un lloc tranquil en els últims 40anys i hi ha gent que vol el confrotament. Responsabilitat seva, president.

18a frase) Una Constitució que li otorga un paper moderador i que en cap cas no ha tingut…i el teu paper segons la Constitució és proclamar la independència unilateralment? Joder amb la Constitució!

19a frase) La visió del govern d’aquesta crisi…crisi que ha creat qui? Que no està clara la vostra posició? Què li amagueu alguna cosa a la població de les que són realment les vostres intencions? Que voleu negociar alguna cosa? Jo creia que era que imposàveu la independència i ja. Per cert, sóc republicà, eh?

20a frase) El govern fa temps que estudia per tal de liquidar les aspiracions del poble català…ui,ui,ui un altre cop parles per tots, i a més a més, dius que ells són els dolentots perquè han estudiat com desfer l’embolic que estàs creant. Tú, que no portes temps mirant què es podria fer per tal de saltar-nos les lleis i declarar la independència…quin punt de vista més sublim, president! i Objectiu!

21a frase) Així no!…Correcte…però a tots dos!!! Així no!

22a frase) Una apel.lació al diàleg de la concòrdia….A veure…quina concòrdia? La que tú t’estàs encarregant de repartir entre els ciutadans de Catalunya? Aquesta concòrdia que fa que la gent destrueixi cotxes de policia i cridi feixistes als que no estàn d’acord amb tú? aquesta concòrdia que vivim que fa que a les escoles assenyalien als fills dels agents de la guardia civil? De veritat? i…diàleg? Ens portes a aquest punt per tindre una situació de força? per mirar de tindre algún recolçament internacional? per aparèixer com les víctimes davant la visió internacional i fer el que et dóna la gana? Ha de petir la població aquests dirigents?

23a frase) Aquest moment demana mediació: Doncs gràcies per ficar-nos en aquest embolic i desprès demanar ajuda a l’exterior!!! Aquesta, clarament, era l’estratègia. Portar les coses a l’extrem. Incendiar la gent, i desprès dir que la situació és insostenible. Novament, gràcies per ficar-nos en aquest embolic. No serà que saps que t’han de jutjar i que seràs declarat culpable? És per això que vols la mediació? Deixa de fer servir a la gent pels teus propòsits. Sí que és una greu responsabilitat, sí. No era possible esperar-se a tindre un govern del PSOE o de Podemos per fer un nou estatut o probar de fer un referèndum en pau? Per què aquestes presses? què amagues? Càstics a integrants de CIU?

24a frase) El nostre desig històric...parles de només un tipus de català? el vàlid? el de 1714? Aquest català que tots coneixem perquè tots vam viure en aquesta època, oi? Aquests eren els del poble, erem tots burguesos, oi?

25a frase) Una represió sense precedents...primer que era una acció policial. Represiva, això sí, com sempre que actúa la policia. Però això de sense precedents…no sou víctimes, no us ho creieu. Deixeu de plorar perquè no és així. És el que vols vendre però a tú no t’estovaven de valent, no. Era la gent que s’havia empassat les teves mentides que protestaven de forma admirable però amb el risc de rebre per part de la policia. I tú, quants cops et vas endur?

26a frase) No volem la violència però fem-nos forts en la dignitat….És a dir, planteu cara vosaltres, que us estovin un altre vegada.

Ets un irresponsable, Puigdemont. Els del govern espanyol tampoc es salven. Aquests són uns altres que deixa’ls estar però que ningú es deixi portar a engany. Tenim la nostra legitimitat com a poble de volguer votar i decidir però no s’ha de fer d’aquesta manera. Per qui digui que Espanya és un estat represor, els hi diré que mai hi havia hagut tanta gent que parlés el català com ara. Això és repressió? Quan pots parlar del que vulguis, fer crèixer l’independentisme fent servir cadenes públiques -una cosa inmoral a totes totes sense parlar de TVE- això és repressió? De veritat us ho creieu?
25 anys de CIU, això sí ha fet mal. Sempre plorant. Sempre comparant-nos amb Madrid. Com el Barça quan no guanyàvem, us enrecordeu? Què hi deuen pensar els de les altres comunitats? que nomès Madrid i Catalunya tenen dret als calers? A tindre indústria? Això és repressió?

L’única cosa que sí potser és certa és que no ens entenen. I probablement sigui per la nostra pluralitat. Aquesta que alguns es volen carregar.

Penseu-vos-ho bé perquè tot el seu discurs ha estat això, sense tindre cap debat de viabilitat de país. Tot és molt maco. Tot pinta molt bé. Però és fum sense arguments.
Encara que molts em titlleu de antipatriota, potser resultarà que el més patriota seré jo.

Ànims a totes les víctimes de la violència policial.
Ànims a tots els policies que soporten comportaments indignes d’una nació plural i civilitzada.
Ànims a aquells que volen la indepèndencia. Lluiteu per un referèndum de veritat. Tranquil i consensuat. Per molt que estigui a tocar, reconeixeu que el camí que s’ha seguit és indigne i no és la manera. Tot no s’hi val.
Ànims a aquells que NO volen la indepèndencia i que no es senten recolçats per cap d’aquests dos trens que xoquen.
Ànims per aquells que volen que es compleixi la llei i ànims per aquells que volen cambiar-les. Cambiem-les. A poc a poc. Que els somnis no es converteixin en malsons.

Hem viscut temps tristos. Potser n’arribaran de pitjors.

“El món és la meva pàtria”
Huygens

Anuncios

Poderes arácnidos

Un día cualquiera, un día de esos en los que, por una pirueta del destino, acabas teniendo el día libre mientras tu pareja, tus amigos, no corren esa suerte. Te paras en una cafetería, te sientas a leer el periódico tranquilamente y piensas, mientras circulan los coches tras el cristal, en el absurdo ajetreo de la vida diaria, la tuya, incluida. Entonces te invade la honda pena de saberte sólo, de sentirte sólo;  de verte encerrado en esta inmensa jaula de hormigon llamada ciudad, de malgastar el tiempo -tu tiempo- en jornadas maratonianas que no te aportan nada.La vida se escapa. Eres consciente. Decides abandonarte a algún pequeño placer mundano con la esperanza de pasar un agradable rato. -un cortado, por favor- Recurres a la memoria buscando tiempos más felices -los que pasaron- y te aterra la idea que eso sea así. Vives así, amilinado, adocenado, como temeroso de verte expuesto a la intemperie, aceptando tu derrota, entregando tu vida a un sistema que te desgarra por dentro. Te remueves de nuevo en la silla de la cafetería. Estás incómodo contigo mismo, con tus pensamientos, poderes arácnidos que te maravillarían enfundados en traje de súper héroe, los únicos que avisan desde las entrañas.

Boca siniestra y oscura

Otro día sin el baile de las plantas.

Otra vez sin la reunión de los gorriones.

No vi al gato acechando a cualquier presa

ni distinguí los mensajes del viento entre briznas de hierba.

No me hicieron luz los dedos del astro dorado

ni alcancé acariciar los campos nubados.

No me escapé contigo a todos lados

para no ver más allá de la comisura de tus labios.

De nuevo, impelido hacia este sinsentido;

boca siniestra y oscura

de manecillas y canastos de esperanzas engullidas.

Te dejé allí,

jugando sonriente entre sus dientes

y yo, cobarde, me resguardé del frío

y a más me resguardaba,

más frío sentía.

 

 

No vengáis a España

Queridos ciudadanos del mundo (sobretodo los de habla hispana):

No vengáis a España (No me refiero a vengar a España, me refiero a venir a España. A España no hay nada que vengarla salvo de ella misma y sus políticos).

Podría comenzar  esto como “Querido Pedro Sanchez” pero, no lo voy a hacer.

No vengáis. España es un país de mierda. Con Democracia, sí pero, un país de mierda. Para buscar un curso de nuevas tecnologías de verdad, has de irte fuera. De nada sirven la mierda de universidades que hay por España que, con la nueva reforma (yo que ya hice un plan viejo), se han quedado en auténticas bazofias. No hay dinero. No hay inversión en I+D. Escoged otro país. Aquí seguimos a ver si remonta el ladrillo (El ladrillo que tienen en la cabeza nuestros políticos).

Querido Pedro Sanchez (al final lo he puesto):

Has acabado con mi simpatía hacia el PSOE. Como dice un amigo, de las siglas sólo te quedan la “P” y la “E”. Juegas a las nuevas elecciones. A hacer ver que consigues pactos para menoscabar la credibilidad de “Podemos”, para hacer ver que el PSOE sí consigue pactos porque razona y llega a acuerdos, mientras que “Podemos” es incapaz de hacerlo. A eso se le llama juego sucio, jugar a convocar nuevas elecciones con el fin de sumar más votos. Tú y tu directivas sois cortos de mente. Sois incapaces de ver más allá de las siglas de un partido, de preocuparos realmente del devenir de los ciudadanos que gobernáis. Quién vota al PSOE no vota al neoliberalismo económico ni al despido libre. En cambio, llegáis al acuerdo con “Ciudadanos” sólo para desprestigiar a “Podemos”. “Quien no es de izquierdas ni de derechas, hombre, es de derechas, ¿no?” Entonces, “¿El PSOE es de derechas? y encima tienes la desfachatez de hacer un ruego de voto con Pablo Iglesias (abuelo) de fondo. Como si, el PSOE estuviera más cerca que su propio nieto de sus ideologías. Feo, muy feo.

Pero es que ya da igual que “Podemos” sea hasta un farol. Perdéis la oportunidad de hacer un gobierno de izquierdas más allá de las fantasiosas recaudaciones y endeudamientos de “Podemos”. Más allá del referendum de Catalunya. El referendum. Algún día se tendrá que hablar de esto, ¿no? o esperaréis, como los de “CIU” y los de “ERC” a que llegue el momento oportuno para hacer una votación como si las decisiones futuras sólo se pudieran tomar una vez en la historia; mientras, debajo de la alfombra tú, que ahí está muy bien.

Sois unos ineptos (o sea, incapaces) incapaces de poner por encima de las siglas de un partido la gobernabilidad de un país; el servicio a los ciudadanos. En vez de eso, jugáis vuestras cartas, a ver si conseguimos ganar unos cuantos votos más que no nos hagan depender de estos de “Podemos”.

No vengáis a España. Si sale el “PP” regresión institucional, planteamientos de imposibilidad de la decisión de abortar (sí, sí, en pleno siglo XXI; que no sé como puede haber mujeres que voten al PP y menos aún que hayan mujeres dentro de sus militancias) Si sale el PSOE, más de lo mismo a nivel económico; poder y dinero para los bancos que nos financian. Más liberalismo económico. No sé como no se dan cuenta que cuando el 1% de la población tiene la mayoría de la riqueza económica el capitalismpo está destinado a morir de éxito. ¿Si sólo unos pocos tienen todo el dinero, cómo va a invertir el pueblo?. Jugar  a alimentar el mismo sistema es jugar a esclavizar cada vez más a los ciudadanos. Lo vemos cada día: no les importa la microeconomía; se la suda. Les importa la macroeconomía. Que tú no tengas pensión el día de mañana no es importante mientras consiga un puñado de votos para cuatro años más.

La ciudadanía quería pacto. Pacto entre “Podemos” y el “PSOE” ¿para qué? para que el PSOE recuperara el rumbo. Para que volviera a la izquierda, para que volviera a representar a los ciudadanos. No hay pacto. Jugamos a nuevas elecciones con el ego de por medio. Escuchamos a un vendido como Gonzalez, con su consultoría, con sus beneficios, ya no le interesa la izquierda, le interesa el dinero; mantener el “status quo”, los beneficios. Ahora que tengo dinero, no hay que compartirlo. Ya formo parte de los que tienen dinero, de los de derechas.

Por eso os digo, no vengáis a España. Los políticos con pensamientos de izquierdas, que miran para la ciudadanía, para el pueblo, para lo que tú eres, son pintados como radicales (CUP), Bolivarianos (Podemos) y lo peor de todo es que el PSOE, un partido supuestamente obrero, también juega a eso.

Por eso os digo, no vengáis a España, sus políticos no harán nada por ti. Lucharán por un puesto en el Congreso o el Senado. Por cobrar el dinero que a ti te quitan (de ese dinero nadie se queja) mientras ellos juegan a codearse con el poder que no tienen porque no tienen los cojones de oponerse a él. Todos se hacían fotos con Botín pero ninguno con el pobre que duerme en el cajero. Así que la ecuación es fácil: tu vida tenderá a ser cada vez peor, cada vez más mierda. Con suerte, llegarás a los cuarenta y podrás pagar una hipoteca.

La vida sigue, los bancos siguen quedándose con el piso que pagaste y con tu nómina. Sigues estando en paro. Sigues sin percibir ayudas porque tienes un piso que has tenido que alquilar para poder seguir pagando la hipoteca. Sigues viviendo en casa de tus padres. Sigues estudiando en universidades que enseñan el vacío de contenido en másteres de nombres rimbomantes llenas de profesores oxidados. Sigues teniendo que irte al extranjero porque aquí no hay trabajo para las carreras que el gobierno te propuso. Para esas de I+D en las que no invierte ni un 4%; en las que sólo espera las ayudas de la Unión Europea o, pero aún, para esas de letras que intentó barrer, un testimonio. Sigues estando en paro porque decidiste trabajar en la construcción (que daba dinero) y es que “España va cómo un tiro”, “la economía de mayor crecimiento de la zona Euro” “Hemos vivido por encima de nuestras posibilidades” (sobretodo tú, que no te has ido de casa o que no puedes irte con lo cobras)

Estos son los políticos que tenemos. Valen más las siglas que la preocupación por tu vida, por la de tu vecino, por la de todos los españoles que, teniendo este panorama, siguen votando al “PP”o al “PSOE” ¿qué puede cambiar?. Esta es nuestra ciudadanía: altanera pero cobarde.

No vengáis a España. España no va a ningún sitio.

 

 

 

 

Violencias

Muertes.

Mujeres sobre la acera.

Inocentes.

Recién nacidos en contenedores de basura.

Inocentes.

Ahogados en la bañera.

Inocentes.

Hombres sobre la acera.

Culpables:

de ser ellos; de ser ellas.

 

 

Tardes de verano

¡Cuántas palabras se perderán en el hastío de las tardes de verano! ¡Cuántas sonrisas amedrentadas por la tristeza de sabernos solos! ¡Cuántas lágrimas sostenidas ajando corazones, destruyendo sueños que alguna vez tuvimos tú y yo! ¿Recuerdas cuando me buscabas, cuando te buscaba? Cualquier suceso era mágico, nuevo, arrebatador. Atrás ya la juventud, los juegos, la música de sabernos vivos. Atrás ya la ignorancia y el arrebato; pequeñas muertes desgastándonos, entristeciéndonos, rodeándonos – como estamos- de muertos vivos.